Halloween i Water Roses

Nu är det äntligen Halloween igen, klockan har ändrats till vintertid och spöken har börjat bosätta sig på Jorvik.
Vad skulle inte passa bättre än att fira denna dag tillsammans med dom man älskar mest.

Amanda & Anna kommer att hålla i en uteritt för WR under kvällens gång - kanske träffar vi på några spöken?
Vi kommer att samlas klockan 21:00 vid det gamla stallet uppe vid Dew och sedan rider vi ut en lång runda runt jorvik. Alla ska klä ut sig - om du ska klä ut dig läskigt eller inte bestämmer du själv. 

Vi avslutar kvällens gång med picknik och spökhistorier som vi delar med oss av - ta med din absoluta favorit och berätta för oss!

Bäst utklädda person vinner en fribiljett till water roses till sin bästa vän - eller varför inte hjälpa någon i kön att komma in i klubben fortare, Det är helt upp till vinnaren själv. Vi avgör vinnaren genom röstning i klubben!

Jag hoppas vi ses, buuuuu

Schema v. 44

Denna veckan kommer Maria Mcstar vara testledare för terränglaget & Ponnylaget kommer även att invigas!
I slutet av veckan så kommer en omröstning upp där ni helt anonymt röstar på om Maria ska få stanna ~ Annars kommer nog Terränglaget läggas på hyllan ett tag! :)

Hoppträning med Amanda Lightfield klockan 14:00 (VIKTIG)
Idag blir det en lite längre dag då vi ska utse några personer som ska få vara med och tävla under söndagen när laget ska möta Sneaky Dragons (mer info längre ner).

Vi kommer att mötas vid ridhusets B-del där vi ska prata om söndagens tävling. Sedan kommer vi välja ut 6 stycken som ska få vara med i laget och 2 reserver. Detta gör vi genom en utslagning. Mer info på plats!

TA MED era snabbaste hästar och kläder!

Terränglektion med Maria Mcstar klockan 18:00

Alla möts i Moorland (där justin stod innan). Vi kommer träna på att hoppa studs och hoppa olika hinder som vissa hästar tycker är läskiga. Vi kommer tillsammans trava upp till den övergivna bondgården där jag kommer förklara lite mer om vad vi ska göra under lektionen!

Ta inte
med Frieser, Andalusier eller Ponny! Ha helst häst i level 13-15! :)

Dresscode: Rosa och Svart! Ha gärna benlindor/benskydd så era hästar inte skadar benen. Ha helst hjälm.

Mjukstart med ridtur och bada i Skördebygden med Alicia Starnight
Eftersom det är första ponnyaktiviteten och vissa ponnyer inte rör sig lika ofta som andra hästar, så tar vi en ridtur som första aktivitet. Vi rider igenom Gröndal och tar en väg mot Glömda hedarna där det finns en badplats nära det Uråldriga trädet. Där badar vi så ta med kläder som passar att bada i. Vi grillar även där medan ponnyer betar på hedarna. För att träna balansen rider vi även barbacka.

Samling: Jorvikstallets arena
Tid: 17.00

LEKAR MED LUCY WESTLAKE (öppen för alla medlemmar o lag)
Klockan 18.10, samling Gröndal.
Vi kommer köra stafett, hela havet stormar och andra lekar. Mer information på plats!

Dressyrlektion med Anna Waterdawn kl. 20.15 Samling Jorvikstallets Arena.
Vi ska börja träna in ett kadriljprogram, och sedan kommer mitt lag diskutera lagjacka. Det är bra om så många från dressyrlaget som möjligt kan komma med tanke på att vi ska välja lagjacka.

Dags för tävling mot Sneaky Dragons klockan 16:00 Samling i RH
Parhoppning: Ni kommer vara sex stycken personer från laget som är med och tävlar, och ni kommer delas in två och två för att sedan bjudas in i en grupp där ni kommer vara två från WR och två från SD. Sedan kommer vi att starta Baronessans andra bana. De två första som går i mål får ett poäng var till sitt lag. Är både från t.ex WR så får vårat lag två poäng. Men är det en från WR och en från SD så får vi ett poäng var. 

Klädsel: Hopplagets lagjacka med valfri outfit och Snabbkläder när du ska tävla :)

Som ni vet har WR inga stora krav på att man ska gå på aktiviteter - Men om ni aldrig kommer så ser varken jag eller någon annan i klubben en andledning för personen att stanna, det är många som väntar på att få gå med. så tänk på det och kom på alla aktiviteter du kan :)

Ponnylag

Hej allihop!
Jag är Alicia Starnight och har varit med i Water Roses ett tag nu. Jag älskar ponnys! <3333 Manda har gett mig ett "erbjudande", starta ett ponnylag. Alla som är med i ponnylaget kommer ha titeln Stallflicka
(jag tyckte det lät gulligast och ponner är gulliga).

Ponnylaget kommer ha aktiviteter, tävlingar och träningar för endast ponnys i WR. Det kan bli träningar i olika grenar, ridturer, vanliga aktiviteter ibland och tävlingar mot andra klubbar och ibland mot folk i laget. 

Vi kanske badar ibland, rider, tränar i backar, tränar dressyr, tävlar mot varandra, hoppar banor, stafett och tävlingar osv. Till en början blir det mer träningar och aktiviteter, för att komma in i allt. Men det blir mer och mer tävlingar med tiden!

Aktiviteternas början kommer vara mellanm 16:00-20.00 (att det börjar på någon av tiderna därimellan och på). Vi kommer ha två aktiviteter i veckan, jag tänkte variera veckodagarna och försöka ha olika varje vecka. Beroende på vilka som går med så får jag ta in deras åsikter och när dem kan så det blir så bra som möjligt. Vi kommer vara överallt på Jorvik när vi har våra aktiviteter.

Såklart är alla i hela klubben som äger en ponny välkomna på mina aktiviteter. Om det pga något inte skulle vara så att det är en speciell aktivitet som bara är för laget så skrivs det på schemat!

Men detta lag startas endast upp om det är minst 7 intresserade, så att det inte blir för få med folk och onödigt planerade aktiviteter. 

Kommentera gärna om du är intresserad isåfall!


Vi kommer mest troligen behålla terränglaget om det fortfarande finns vilja till det. Men titlarna för de olika lagen ändras om minst 7 stycken vill vara med i ponnylaget. 

Nya titlarna isåfall
Mästare - hopplaget
Medlem - Dressyrlaget
Elev - Terränglaget
Stallflicka - Ponnylaget

KOMMENTERA DETTA INLÄGG OM DU VILL VARA MED I PONNYLAGET

Förändringar i WR

Godkväll allihopa - eller kan man säga kväll redan? Skitsamma!

Jag har nu länge letat efter en terrängledare till klubben men inte hittat någon träff, Maria Mcstar kommer dock att vara testledare under nästa vecka. Men jag har börjat fundera om lite under tiden som gått - pågrund av Alli så har jag börjat fundera på att kanske byta ut terrängen (Dock bara om Maria inte blir ledare och det är upp till er) dock så känns 4 lag kanske lite mycket att vara? så jag har bestämt mig för att - Om inte Maria blir ledare så startar vi upp ett PONNYLAG. Vad innebär då detta? Jo det innebär att Alli (som tjatat på mig om detta) kommer att leda ett lag för de som är intresserad av ponnys och tävlingar för ponnys, där kommer ALLA Grenar för ponnys vara inblandade och ni kommer träna på massor och tävla mot andra klubbar med ponnys. Jag tycker detta är en superbra idé då det inte finns så mycket för ponnys nuförtiden. 


En annan ändring som skett är att jag tagit in Lucy westlake som hjälpledare och även gett henne ett ansvar att hålla i olika lekar för klubben varje vecka, detta för att jag känner att WR vill ha lite sådant också och inte bara träning på träning. Varför fick just Lucy rollen och ingen annan i klubben? jo för jag vet att lucy kan ta ansvar och hon har även väldigt bra idéer. Hon vet vad hon gör och hur man ska göra saker. Sedan eftersom hon har ägt Moon Warriors så har hon erfarenhet av vad som ska göras i en klubb och hon blir även som en liten hjälp för mig när jag behöver det. ett plus i kanten är att hon är väldigt aktiv!

Så ni kan maila och breva lucy och försöka göra ett gott intryck för att få hamna på listan också :D
Lucy kommer även få räknas in i alla lagen då hon älskar och tävla - hon har tillstånd som belöning för hjälpen ;)

Det blir en ledig vecka!v.43

Eftersom att SB öppnar denna veckan så kommer vi nästan ha en ledig vecka för att utforska.

LEDIGT

LEDIGT

LEDIGT

LEDIGT

LEDIGT

Idag ska vi ta en ridtur runt på skördebygden, vi kommer rida lugnt och prata och berätta om saker vi upptäckt och tankar kring skördebygden med mera.

Vi samlas vid bron till skördebygden klockan 20:00.
Ta med hästar i LVL 15 och era snyggaste outfits! 8'D

Dressyrtävling på detta programmet: http://stallbacken.50webs.com/dressyr/program/LC-LA/LB0_2006.html Kom ihåg, ALLA från klubben är välkomna! Elever, medlemmar och stallflickor. ALLA får tävling.
Samling ridhuset (Kan komma att ändras, besked ges senast torsdag.) vid 20.00. (Direkt efter championaten)
Domare: Anna Waterdawn & (Amanda Lightfield?)
Vi bedömmer outfit på en skala på 1-10 och vi bedömmer varje ridväg på en skala på 1-10. Det är 21 olika ridvägar och man kan få som mest 210 poäng på det. Sammanlagt av alla poäng kan man få 220 poäng. Vi har inga priser nu första gången!

Skype grupp för WR

Eftersom att det ofta pratas om att folk vill skypa med varandra och att det är ett snabbt sätt att få information från medlemmar då skype funkar på mobiler då inte SSO gör det så har jag bestämt mig för att skapa en grupp för bara WR medlemmar på skype. De som då vill vara med i chatten (ni behöver inte våga prata i samtal) kan kommentera erat skype namn här så lägger jag eller anna till dig på skype och bjuder in dig. Har du redan någon av oss på skype så räcker det att ni hojtar till där så bjuder vi in dig! :D

Det ska bli kul att alltid kunna ha kontakt via SKYPE och även att de som vill kan få prata! 

Kram :)

2 dagars ridläger med Alice

Ridläger - Alice Goldbridge SCHEMA

Lördag: 

10.00: Frukost i Fort Pinta Cafét - Vi pratar om dagens planer och avslutar med att ta en tripp till törneklipporna. 

14.00: Info + Lektioner i dressyr, hoppning och terräng. 

17.00: Dags för leken, Flaggan! 

20.00: Anna Waterdawn håller i dressyrlektion i Ridhuset. 

Söndag: 

10.00: Gemensam frukost i Fort Pinta + Info om dagens planer. Efter infon rider vi en liten morgontur. 

14.00: Tävlingar! Mer om det får ni reda på under lektionerna på lördagen. 

17.00: Vi avslutar lägret med leken  Stratego. En sjukt rolig lek som du säkerligen inte vill missa! Lite krigsinspirerat så om du vill gå all in, klä ut dig till militär!  

Ni behöver såklart inte komma på alla aktiviteter. Ni väljer själva de ni vill komma på. Dock om ni vill vara med i tävlingarna måste du vara med på lördagens lektioner. Om ni ändå missar dem så kan ni kontakta Alice Goldbridge så kan det gå att lösa. 

Schema för V.42


I helgen kommer det vara ridläger med lekar, lektioner och annat kul! Alice Goldbridge kommer ta hand om detta, men det kan även ske att andra håller i lektioner mm. Mer info kommer snarast. 

För er som missade klubbmötet v.41 så bestämdes det att klubbens färg är rosa, outfiten gör ni själva men ni ska ha rosa med. Ha gärna de på de flesta aktiviteter. På tävlingar används lagjackan!

LEDIGT

HOPPLEKTION MED AMANDA LIGHTFIELD (öppen för alla medlemmar o lag)
klockan 20:15 möts vi uppe vid valedale paddocken
Vi ska idag göra en markarbetsövning
"Syftet med övningen är att ryttaren ska kunna reglera galoppsprångens längd. Den tränar samtidigt hästens lyhördhet och förmågan till samarbete mellan häst och ryttare."

LEDIGT

LEDIGT

LEDIGT

DRESSYRLEKTION MED ANNA WATERDAWN (öppen för alla medlemmar o lag)
Lördag 20.00 (Direkt efter championaten.) Samling ridhuset.
Ni ska inför idag ha tränat in detta http://stallbacken.50webs.com/dressyr/program/LE-LD-marke/LD3_2011.html dressyrprogrammet i ridhuset. Ni kommer att få visa upp det för mig, och det blir dagens lektion. Vi kommer även planera vilken lagjacka vi ska ha, och nästa vecka blir det tävling på detta programmet ovan.
 LEDIGT

Vill du hålla en aktivitet på en av de lediga dagarna eller den nästa vecka? kommentera här så fixar vi det!

Kommentera för o stanna

Tjohej!

Eftersom att vi inte är som många andra fulla klubbar med kö och kickar folk varje vecka så får vi ändå ta o göra det ibland eftersom att folk blir oaktiva med tiden. För att få listan att bli lite mindre så tänkte jag att vi gör på det enkla sättet - kommentera detta inlägget för att vara kvar i klubben!

Om 
du läser bloggen men vet att du ändå inte är aktiv o bidrar bra till framiljen - kommentera inte. Då kan någon som verkligen längtar få platsen. 

Detta gör jag för då vet jag vilka som kollar klubbens blogg och är aktiva - ett bra sätt att slippa kicka de aktiva och underbara medlemmarna av misstag. Så kör på ~KOMMENTERA~

Schema V.41




1.
2.
3.
4.
5.
6.

Skicka iväg ett mail till oss här för att skrivas upp på kön. Det funkar inte att be oss via SSO eller brev. Utan det är via detta kontaktformulär man ska höra av sig.